Wij zijn benaderd door een bewoner uit Waddinxveen met als wens het transformeren van een gewone achtertuin in een multifunctionele en onderhoudsarm buitenruimte die het hele jaar door gebruikt kan worden. De uitdaging lag in het creëren van een sfeervolle en praktische tuin die naadloos aansloot bij het moderne gezinsleven.

Glazen overkapping tot sfeerverlichting 

De specialisten van Tuincentrum Rokkeveen gingen aan de slag met een ontwerp waarin zowel ontspanning, esthetiek als functionaliteit centraal stonden.

  • Overkapping met glazen schuifwanden: Om het hele jaar door van de tuin te kunnen genieten, ongeacht het weer, plaatste Tuincentrum Rokkeveen een stijlvolle overkapping. De glazen schuifwanden zorgden voor voldoende lichtinval en een gevoel van openheid, terwijl ze gelijktijdig bescherming boden tegen de elementen
  • Keramische houtlook tegels en organische borders: De basis van de tuin werd gelegd met keramische houtlook tegels die nauwelijks van echt hout te onderscheiden zijn. Ze combineren een natuurlijke uitstraling met een hoge duurzaamheid en weinig onderhoud. Daaromheen werden organische borders toegevoegd, beplant met diverse groenblijvende soorten voor een natuurlijke look.
  • Japanse keien en kunstgras: Als natuurlijke scheiding tussen de bestrate en groene gedeelten van de tuin werden Japanse keien gebruikt. Een speelse en onderhoudsvrije touch werd toegevoegd met een stuk kwalitatief hoogwaardig kunstgras zodat er een perfecte plek was voor kinderen om veilig op te spelen.
  • Verlichting: Om de tuin ook 's avonds toegankelijk en sfeervol te maken, werd een weloverwogen verlichtingsplan geïmplementeerd. De juiste belichting zorgde ervoor dat de tuin een verlengstuk van de woonruimte werd en een uitnodigende ambiance kreeg na zonsondergang.

Het eindresultaat is een prachtig samengestelde tuin die zowel functioneel is voor dagelijks gebruik als visueel aantrekkelijk is voor het oog, waarbij de wensen van de klant in elk aspect van het ontwerp werden meegenomen.

Heb je zelf tuinplannen en ben je op zoek naar een partner die je droomtuin kan realiseren? Neem dan contact op voor een op maat gemaakt tuinadvies.