Graszoden

Echt gras produceert zuurstof en absorbeert warmte. Een natuurlijk gazon is milieuvriendelijk en dient als uitstekende waterafvoer voor uw tuin. Graszoden zijn daarnaast goedkoper dan kunstgras. Een nadeel (of een voordeel, als u groene vingers heeft) is het onderhouden van echt gras. Het vergt wat tijd en handigheid. Bent u een echte natuurliefhebber? Dan is natuurlijk gras de optie die het beste bij u past.

Er bestaan verschillende soorten graszoden en graszaad: speelgras, siergras en schaduwgras

Direct bestellen

graszoden v2

Speelgras

Wordt het gras intensief gebruikt? Dan kunt u het best voor speelgras kiezen. Siergras bestaat uit hele fijne grassoorten en wordt er bij intensief gebruik of veel betreding daarom niet mooier op. Speelgras is perfect geschikt voor een gezin met jonge kinderen die veel zullen spelen en rennen over het gazon. Het gras kan tegen een stootje, dus een dagelijks potje voetbal is geen probleem!

Siergras

Siergras is in tegenstelling tot speelgras niet bedoeld om veel op te lopen. Het gras bestaat uit fijne grassoorten en is bij intensief gebruik daarom gevoelig voor beschadiging. Het gras is perfect geschikt om naar te kijken en van te genieten. Een siergazon heeft wel iets meer onderhoud nodig dan andere grassoorten. 

Schaduwgras

Schaduwgras is zoals de naam al doet vermoeden het perfecte gras voor schaduwrijke plekken. Bij het samenstellen van dit grasmengsel zijn verschillende rassen gras gekozen die goed functioneren bij weinig (zon)licht. 

Schaduwgraszaad vormt een gazon dat minder onderhoud nodig heeft dan een speel- of siergazon. U hoeft schaduwgras slechts één keer in de drie weken te maaien.

Graszoden kopen bij Tuincentrum Rokkeveen

We hebben bij Tuincentrum Rokkeveen een divers aanbod graszoden van uitstekende kwaliteit. U kunt de graszoden naar uw smaak online bestellen of langskomen voor meer informatie. In de showtuin kunt u de verschillende soorten gras bekijken en advies inwinnen om zo de juiste keuze te maken.

Graszoden bestellen

Graszoden laten leggen

Wilt u er zeker van zijn dat uw gras perfect komt te liggen? Dan kunnen onze specialisten de graszoden voor u leggen. Na de aanleg wordt u voorzien van een uitgebreid onderhoudsadvies, zodat uw nieuwe gazon er dag in dag uit stralend bij ligt.

Maak een afspraak

Inspriatie voor graszoden

graszoden
graszoden
graszoden
graszoden
Wij helpen u graag
Volg ons op Social media medewerker
Tuincentrum Rokkeveen

Tuincentrum Rokkeveen is meer dan een tuincentrum alleen. Als een van de weinige tuincentra in Nederland zijn wij gespecialiseerd in de aanleg van tuinen. Al meer dan 25 jaar heeft René spaan zijn eigen Tuinaanlegbedrijf. Met deze 25 jaar is Tuincentrum Rokkeveen het oudste tuincentrum uit Zoetermeer.

Meld je aan op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!