wat kost het aanleggen van een tuin

Wat kost het aanleggen
van een tuin

Op basis van uw budget bespreken we de mogelijkheden!

Bereken uw prijs
Van ontwerp tot aanleg kunnen wij verzorgen!
Maak direct een
afspraak voor uw tuin

Uw tuinplannen realiseren? Wij maken graag tijd om uw wensen vrijblijvend te bespreken.
 • Een persoonlijke kennismaking
 • Direct zicht op wat er moet gebeuren
 • Direct duidelijk afspraken
Afspraak maken

Kosten tuinaanleg, wat kost een tuin aanleggen?

Tuinaanleg kosten, wat kunt u verwachten wanneer u uw tuin onderhanden wilt laten nemen? Deze vraag wordt vaak gesteld wanneer mensen oriënterend bij ons langskomen. Om overzichtelijk weer te geven wat de indicatie prijzen zijn van een nieuwe tuin, hebben wij het voor u uitgewerkt. Wat komt er allemaal bij kijken bij het aanleggen van een nieuwe tuin en wat zijn de kosten hiervan?

Bereken uw prijs

wat kost een tuin aanleggen

Wat kost een tuin aanleggen?

Wat voor kosten krijg ik bij het aanleggen van een tuin?
Uiteraard zijn de materialen en de oppervlakte van uw tuin belangrijk bij het bepalen van het budget. Wat wilt u spenderen aan uw droomtuin? Deze vraag houden klanten vaak voor zich of vinden dit lastig in te schatten. Dat snappen we, maar een budget in uw gedachten nemen is voor ons erg fijn. Wij weten dan welke materialen we kunnen tonen en hoeveel extra opties we kunnen bieden.

Keuze in materialen, afmetingen en de complexiteit hiervan
De drie elementen die bepalend zijn voor de prijs van een tuin zijn toch echt wel het gebruik van materialen, de grote van uw tuin en hoe complex is het design. Daarnaast speelt het budget een grote rol. U kunt natuurlijk alle kanten op met de indeling en met welke materialen u gebruikt. Hiermee kunt u eindeloos variëren en daarbij zal ook de prijs stijgen of dalen.

Bereken uw prijs

wat kost een tuin aanleggen 2

Prijsklasse bij een nieuwe tuin

Wanneer u een nieuwe auto gaat uitzoeken bij een autodealer zult u standaard de vraag van de dealer krijgen: 'in welke prijsklasse zoekt u een auto en wat zijn uw wensen?' Dit geldt eigenlijk ook voor uw tuin. Wanneer u een budget heeft voor een volkswagen golf, zullen wij u geen Range Rover tonen. Lees meer..

 • Prijs per m2
 • Leeghalen van de tuin
 • Grond afgraven
 • Bestrating materialen
 • Voegen met voegmortel
 • Borders of elementen toevoegen
 • Beplantingsplan incl. plaatsen
 • Overkapping, Pergola, Schutting
Basic tuin
 • €150,- per m2
 • Ca. € 30,- per m2
Luxe tuin
 • €200,- per m2
 • Ca. € 60,- per m2
Exclusieve tuin
 • €300,- per m2
 • Ca. € 65,- per m2
kosten tuinaanleg

Vooropgesteld, het gaat om een gemiddelde prijs: dat hangt natuurijk van een aantal factoren af, waaronder het formaat van uw tuin en uw specifieke wensen. Maar in algemene zin kost een nieuwe tuin gemiddeld tussen de 150 en 300 euro per vierkante meter.

Wanneer u uw tuin laat aanleggen, wilt u natuurlijk de gemiddelde kosten weten. Waar moet u rekening mee houden? Natuurlijk geven wij nooit de exacte kosten via deze berekening. We weten niet precies of u een kleine of grote tuin heeft of hoeveel extra uur er in uw tuin gaat zitten. Wel kunnen we dicht in de buurt van de tuin kosten komen.

Tuinaanleg kosten, wat krijgt u ervoor?
Het prijsverschil tussen onze Basic, Luxe en Exclusieve tuin zit hem in het gebruik van het soort steen, eventuele borders, de oude staat en de extra opties. We snappen dat ieder zijn eigen wensen heeft. De ene klant wil bestrating of een houten terras door middel van een vlonder, de ander wil graag een vijver of speeltoestel. Gelukkig is bij ons alles mogelijk, wel gaat de schatting enkel om de tuin. Heeft u een tuin aan het water willen vaak houten vlonders, kindvriendelijke tuinen willen kunstgras en exclusieve tuinen willen graag een mooie overkapping met schuifdeuren. Ons team van ervaren stratenmakelaars en specialisten kunnen bijna al uw wensen nastreven.

Kan ik mijn tuin goedkoop aanleggen?
Dat kan, bijvoorbeeld door het uitkiezen van voordelige stenen, het versimpelen van wensen (rond verlichting, beplanting, muurtjes etc.) of door sommige zaken zelf op te pakken (bijvoorbeeld het leeghalen van de tuin). Hiermee drukt u de kosten voor het aanleggen van een nieuwe tuin.

Tuin aanleggen kosten bespreken

Wij zijn van maandag tot zaterdag iedere dag per telefoon of e-mail te bereiken. Bekijk ook de mogelijkheden voor stenen en tuinaanleg op onze website of volg ons op Social Media. Op deze manier blijft u op de hoogte van alle recente projecten.
Tuinaanleg centrum Rokkeveen kan eersteklas kwaliteit bieden tegen scherpe kosten, omdat wij een tuincentrum en aanleg centrum in één zijn - een unieke combinatie. Dit betekent zowel bestrating als veranda’s, maar ook verlichting, beplanting door onze hovernier en andere accessoires.

We hebben 30 jaar ervaring met het aanleggen van tuinen in de regio Zuid-Holland. Laat ons u verrassen met een geheel vrijblijvende offerte. Kom langs of maak een afspraak, dan kunnen we uw wensen bespreken.

LET OP: De prijzen die u ziet betreffen prijsindicaties. De prijzen zijn inclusief de stratenmakers die wij per uur betalen. Doordat wij graag kwaliteit leveren, producten op maat gemaakt worden en onze werknemers vele projecten hebben is ons werkgebied helaas niet heel Nederland.

Afspraak maken

Amaranthout.
Wij helpen u graag
Volg ons op Social media medewerker
Tuincentrum Rokkeveen

Tuincentrum Rokkeveen is meer dan een tuincentrum alleen. Als een van de weinige tuincentra in Nederland zijn wij gespecialiseerd in de aanleg van tuinen. Al meer dan 25 jaar heeft René spaan zijn eigen Tuinaanlegbedrijf. Met deze 25 jaar is Tuincentrum Rokkeveen het oudste tuincentrum uit Zoetermeer.

Meld je aan op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!