wat kost het aanleggen van een tuin

Een onderhouds
vriendelijke tuin

Voor iedereen die geen groene vingers heeft,
of niet de tijd heeft om aan tuinieren te besteden

Van ontwerp tot aanleg kunnen wij verzorgen!
Maak direct een
afspraak voor uw tuin

Uw tuinplannen realiseren? Wij maken graag tijd om uw wensen vrijblijvend te bespreken.
  • Een persoonlijke kennismaking
  • Direct zicht op wat er moet gebeuren
  • Direct duidelijk afspraken
Afspraak maken

Onderhoudsvrije tuin

Een onderhoudsvrije tuin bestaat niet. Zelfs een tuin die compleet bestraat is, vergt nog enig onderhoud. Een onderhoudsvriendelijke tuin wil zeggen dat er gebruik is gemaakt van mooie tegels en makkelijke planten.

Bij een onderhoudsvriendelijke tuin is met name de bestrating heel erg van belang. Daarnaast kunnen enkele makkelijke planten die weinig verzorging vereisen ervoor zorgen dat de tuin toch levendig en groen wordt. Onkruidvorming is helaas niet helemaal te voorkomen, maar door gebruik te maken van de juiste materialen kan dit wel tot een minimum beperkt worden. En voor wie ook van het weinig onkruid dat ontstaat niet het werk wil hebben, kan gebruik maken van onze aanbieding waarbij Tuincentrum Rokkeveen voor gemiddeld € 20,- euro per maand uw tuin onkruidvrij houdt.

cera3line lux dutch boston decor 3

Bestrating

Een makkelijk te onderhouden tuin begint bij de bestrating. Een tegel van keramiek is zo hard en dicht dat zich er nauwelijks algengroei op hecht, waardoor schrobben niet vaak nodig is.

Beplanting

Een tuin zonder planten is geen tuin dus ook in de onderhoudsvriendelijke tuin mag groen niet ontbreken. Een bodembedekker als de vrouwenmantel is mooi en hoeft maar eens per jaar geknipt te worden.

Onkruid verwijderen

Een onderhoudsvrije tuin bestaat niet, maar Tuincentrum Rokkeveen kan wel een deel van het onderhoud van u overnemen, zoals bijvoorbeeld het verwijderen van onkruid.

 

 

Bestrating

Het kiezen van de juiste bestrating een cruciaal onderdeel van een onderhoudsvriendelijke tuin. Het grootste deel van een dergelijke tuin zal namelijk uit bestrating bestaan. Hierbij is het heel belangrijk u goed te laten adviseren betreft de keuze van de bestrating. Op bepaalde bestrating krijgt groene aanlag namelijk geen of minder kans. Materialen die hier geschikt voor zijn, zijn bijvoorbeeld gecoate tegel of keramische tegels. Verder is het belangrijk dat er tijdens het aanleggen van de tuin goed ingevoegd wordt. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van voegmortel of onkruid remmend zand krijgt onkruid minder kans om tussen de tegels op te duiken. Als er gekozen wordt voor grind, zijn een gronddoek en grindmat belangrijk om onkruid tegen te gaan.

camelot pav wave gothic klwv 6

Beplanting

Planten zorgen ervoor dat een tuin echt een tuin wordt, daarom mogen planten ook in een onderhoudsvriendelijke tuin niet ontbreken. Er bestaan bijvoorbeeld een aantal bodembedekkers die maar een keer in het jaar geknipt hoeven te worden. Daarnaast zijn er ook verschillende struiken die bijvoorbeeld niet woekeren, waardoor deze ook maar een keer in het jaar gesnoeid hoeven te worden om deze kort te houden. Ook kan ervoor gekozen worden om kruiden in de tuin te planten, die weinig onderhoud vereisen en daarnaast ook nog een gebruikt kunnen worden om te koken. Om de tuin zo onderhoudsvriendelijk mogelijk te houden, is het verstandig om de planten in grote groepen bij elkaar te zetten. Onkruid kan voorkomen worden door gebruik te maken van zogenaamde borders en deze helemaal vol te planten waardoor onkruid weinig kans krijgt om te groeien. Planten in grote potten dragen niet bij aan een onderhoudsvriendelijke tuin, aangezien die bij warm weer soms wel tot twee keer per dag water nodig hebben.

beplanting

Onkruid verwijderen

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen, kan er niet voorkomen worden dat er toch op een gegeven moment onkruidvorming in de tuin ontstaat. Met name in het begin kost een onderhoudsvriendelijke tijd toch nog best wel wat tijd. Belangrijk is dan om dat onkruid met wortel en al te verwijderen, om het de kans te ontnemen om zich uit te breiden. Na het eerste jaar zal onkruid steeds minder de kans krijgen om te groeien. Wanneer u zelf geen tijd heeft, of wellicht de juiste kennis of motivatie ontbreekt, is het ook mogelijk om Tuincentrum Rokkeveen in te schakelen om het onkruid te verwijderen. Voor gemiddeld 20 euro per maand komen wij bij u langs en zorgen dat de bestrating onkruidvrij gemaakt wordt zodat u moeiteloos kunt genieten van een onderhoudsvriendelijke, maar bovenal onkruidvrije tuin.

Weten hoe dit werkt? www.onkruid-verwijderen.nl

onkruid tussen tegels verwijderen

Wilt u een nieuwe tuin aanleggen? Vraag een gratis offerte aan of maak een afspraak met onze specialisten

Als u uw tuinplannen wilt realiseren, maken wij graag tijd om vrijblijvend uw wensen te bespreken. Een nieuwe tuin of tuinverbouwing vergt wat vooronderzoek en goede communicatie, maar daar gaan we u uiteraard bij helpen! Op basis van de de volgende vragenlijst maken we allereerst gratis en vrijblijvend een offerte.

Wij helpen u graag
Volg ons op Social media medewerker
Tuincentrum Rokkeveen

Tuincentrum Rokkeveen is meer dan een tuincentrum alleen. Als een van de weinige tuincentra in Nederland zijn wij gespecialiseerd in de aanleg van tuinen. Al meer dan 25 jaar heeft René spaan zijn eigen Tuinaanlegbedrijf. Met deze 25 jaar is Tuincentrum Rokkeveen het oudste tuincentrum uit Zoetermeer.

Meld je aan op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!