Veelgestelde vragen

Stenen of tegels moeten minimaal 6cm dik zijn voor de oprit dit omdat die het gewicht van de auto kunnen verdragen. Het formaat van de bestrating maakt verder niet veel uit als het maar aan de minimale dikte voldoet van 6cm. Als de bestrating van de oprit net gelegd is laat het dan minimaal 2 weken met rust laat alles goed inklinken en veeg alles goed dicht dit is ook het behoud van uw oprit. Als dat allemaal gebeurd is adviseren wij om er met de auto achteruit op te rijden dit omdat het gewicht van de auto voorin ligt, als u vooruit de oprit oprijd vanuit een bocht dan drukt u elke keer heel langzaam de bestrating naar buiten toe. Hierdoor ontstaan opgegeven moment allemaal grote kieren.

Dit maakt niet zo heel veel uit het is puur de eigen smaak. Als u kleinere stenen neemt dan heeft u meer voegen tussen de bestrating dan de grote bestrating dit houd in dat u wat meer onderhoud heeft in vergelijking met grote tegels.

Composiet vlonderplanken zijn constant van structuur en kleur (enige verkleuring is echter niet uit te sluiten, echter zullen de delen lang niet zo sterk verkleuren als hardhouten planken deze moeten ieder jaar behandeld worden met bangkirai-olie om de kleur te behouden). Composiet vlonderplanken splinteren niet wat een groot voordeel is wanneer er veel met blote voeten op gelopen wordt. De oppervlakte van de composietvlonderdelen worden meestal niet glad na een regenbui en de vlonders hebben een moderne uitstraling. In tegenstelling tot hardhout worden composietvlonderdelen met clips gemonteerd waarbij er nauwelijks tot geen bevestigingsmaterialen te zien zijn. Composiet vlonderplanken zijn in zeer onderhoudsarm en hebben bijna geen last van alg- of schimmelaangroei.

Het zou kunnen dat de vrachtenwagen chauffeur het in de voor of achtertuin neer kan zetten maar dan moet er voldoende ruimte zijn zodat die helemaal tegen de erfafscheiding kan gaan staan. Als de vrachtwagen staat kan die met zijn arm tot 2 meter naast de vrachtwagen komen. Als u een voortuin heeft met een stoep ertussen dan heeft u kans dat het niet lukt ook door het gewicht en wij gaan niet met de vrachtwagen op het trottoir staan.

U kunt er zelf voor kiezen om een fundering te maken met opsluitbanden maar over het algemeen kunt u de funderen zelf met de blokken maken en dat gewoon in het zand en ze later ook wat aan te vullen met een ruggetje zand aan de achterkant. Wel voorzichtig aanstampen.

De stenen worden getrommeld om ze een verouderde uitstraling te geven.

Genuanceerd houd in dat de kleur van de steen of tegel geen effen kleur is maar dat er meerdere tinten in een steen of tegel zitten.

Onkruid is heel lastig om uit uw tuin te houden omdat het van bovenaf komt. Wij helpen u graag via www.onkruid-verwijderen.nl. Of u kunt het onkruid tegengaan door uw bestrating in te vegen met onkruidremmend zand of door uw bestrating te voegen.

Als u ergens anders tegels heeft gezien en wij hebben deze niet in de showtuin staan dan hebben wij de naam en de kleurnaam nodig van de bestrating en dan kunnen wij dit gewoon bestellen.

Een facetrand houd in dat de rand van de bestrating is afgeslepen.

U hoeft bij ons niet volle pakken bestrating af te nemen u kunt uw m2 afpassen op wat u nodig heeft. Hiervoor word wel 20 euro gerekend aan stapelkosten.

Nee dit valt hartstikke mee door de coating zelf lijken de tegels heel erg glad omdat ze glimmen maar alle tegels hebben een heel ligt reliëf dit voorkomt de gladheid.

De bezorgkosten verschillen van waar u woont. Als u in Rokkeveen woont dan zijn de bezorgkosten 20 euro. Buiten Rokkeveen maar wel in Zoetermeer bedragen de bezorgkosten 30 euro. Als u buiten Zoetermeer woont dan hebben wij uw adres en postcode nodig zodat wij kunnen kijken hoelang wij onderweg zijn en of u niet in een milieuzone woont.

Wij bezorgen alleen van maandag t/m vrijdag dus niet op zaterdag.

Als u teveel heeft besteld dan nemen wij de bestrating niet terug.

U kan inderdaad beter een m2 meer bestellen dan te weinig ook voor het verlies van het zagen of knippen van de bestrating. Als u een m2 te weinig heeft en u moet wat bij bestellen dan heeft u kans dat de kleur wat anders is dan de bestrating die u al heeft besteld.

Betonnen bestrating en chinees hardsteen verkleurt bijna altijd. Alle bestrating wordt lichter door de UV stralingen en weersinvloeden. De keramische tegels zijn kleurvast en de gecoate tegels zullen door de coating ook langer hun kleur behouden.

Overal op het internet staat dat dit wel moet maar wij zelf adviseren dit niet te doen en zeker niet in onze regio omdat wij op een klei grond leven en niet op het zand. Alles zakt hier geleidelijk weg. Als u cement onder de keramische tegels legt dan komt dit vast te zitten aan de bestrating. Als de grond zakt onder het cement dan zal opgegeven moment het cement scheuren en zullen de tegels kapot gaan waardoor u een hoop onkosten krijgt. U kunt de keramische tegels het beste gewoon in het zand laten straten want als er nu een tegel zakt dan kunt u deze tegel er ten alle tijden uit halen en ophogen.

De levertijd van de materialen bedraagt ongeveer 5 tot 7 werkdagen mits de leverancier het niet op voorraad heeft.

In tegenstelling tot het onderhoud van natuurlijk gras heeft kunstgras amper onderhoud nodig. Bij het kunstgras is het af en toe verwijderen van bladeren of ander organisch materiaal voldoende, om de vorming van mos en alg te voorkomen. Om die frisse groene look te behouden dient het kunstgras af en toe lichtjes geveegd te worden met een stevige bezem.

U moet een beetje rekening houden met wat u uw bestrating inveegt als u een tegel heeft die best wel snel krast dan moet u niet gaan voor brekerzand want dit is best grof waar ook kleine kiezels in zitten dan kunt u beter gaan voor zilverzand of onkruidremmend zand. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de bestrating te voegen.

Onder uw bestrating moet minimaal 10cm tot 15cm zand liggen. Dit ook om het water beter te kunnen afvoeren.

Hoe groter de tegels hoe groter uw tuin lijkt, als u een kleinere tuin heeft neem dan bijvoorbeeld een 60x60 tegel om de tuin groter te laten lijken.

Bij gestraalde tegels is de deklaag van de tegel gestraald met fijn zand, hierdoor ontstaat een stroef oppervlak wat prettig aanvoelt als u met blote voeten over deze tegels loopt. U kunt gestraalde tegels impregneren om ze vuil- en vochtwerend te maken, ook worden ze hierdoor minder snel groen.

Een gecoate tegel is een betontegel met een beschermlaag. Deze laag word onder druk en hoge temperatuur op de tegel aangebracht, dit maakt de tegel vocht- en vuilwerend. Hierdoor zijn ze gemakkelijk schoon te houden en eventuele groene aanslag kan zich niet vasthechten aan de deklaag. Deze tegels blijven langer mooi qua kleur omdat vuil en vocht daar minder invloed op hebben, ze zijn hierdoor niet onderhoudsvrij.

Geďmpregneerde tegels zijn voorzien van een dampdoorlatende bescherming, deze bescherming is licht water- en vuilafstotend en dus minder effectief dan een coating. Een coating zorgt ervoor dat het vuil niet in de tegel kan trekken maar dat wil niet zeggen dat de tegel niet vies kan worden.

Als u zo weinig mogen onderhoud in de tuin wilt dan kunt u het beste kiezen voor geďmpregneerde, gecoate of keramische tegels. Als u voor dit kiest dan adviseren wij ook om te voegen met polymeerzand, de voeg word hard waardoor onkruid zich niet kan hechten tussen de voegen.

Nee het worteldoek helpt niet tegen het onkruid. Onkruid komt van bovenaf en niet van onderaf.

Dat is een keuze die aan uw zelf is wij adviseren het niet te doen. Als u alles schoonspuit dan komt er zoveel druk af van de lans dat u de stenen of tegels bros spuit waardoor uw bestrating alleen maar weer sneller groen word. Als u besluit het wel te doen dan kunt u het hierna het beste impregneren zodat u de bestrating weer beschermd.

Om de groene aanslag tegen te gaan kunt u groene aanslag reiniger gebruiken om het tijdelijk te verwijderen van uw bestrating. U kunt ook voor de optie kiezen om het te impregneren. Als u uw bestrating impregneert dan brengt u er een vuil werende laag op aan. Hierdoor blijft het water ook meer op de bestrating staan waardoor het vocht niet goed in de bestrating kan trekken dus op deze manier gaat u het beste de groene aanslag tegen.

Opsluitbanden dienen ervoor dat het zand niet weg kan spoelen en geeft hierdoor de opsluiting waardoor uw bestrating langer blijft liggen dit is ook het behoud van uw terras. Normaal gesproken komen de banden ongeveer 1cm lager te staan dan de bestrating zo vallen de opsluitbanden niet echt op. U kunt ze ook hoger laten staan en er zo iets verhoogde borders van maken. De opsluitbanden zijn er in verschillende hoogtes, diktes en kleuren.

Wat zijn daar de kosten van? Wij kunnen dit allemaal afvoeren de kosten hiervan bedragen als volgt: Bestrating v.a. 50 euro per m3, Grond v.a. 50 per m3, Beplanting v.a. 50 per m3. Houd er ook rekening mee dat hier transport kosten voor gerekend worden.

Na de ruime 25 jaar ervaring hebben we een gemiddelde prijs genomen van 130 euro per m2. Wat zit er allemaal in de 130 euro per m2: de oude bestrating uitbreken verwijderen en afvoeren, grond uitgraven verwijderen en afvoeren, zand, opsluitbanden, bestrating van ongeveer 35 euro per m2, inveegzand en de arbeidsloon.

Waarom uw tuin aanleggen door Tuincentrum Rokkeveen
  • Zeer groot aanbod
    Wij hebben een zeldzaam groot aanbod van sierbestrating waaronder natuursteen, keramiek en sierstenen.
  • Budget tuinen
    Wij bieden voor ieder budget een gepaste tuin, zo kunnen wij uw tuin aanleggen tegen een gepaste prijs.
  • Gespecialiseerd onderhoud
    Tuinen zijn maar 1 keer (op)nieuw aangelegd. Hierna begint het onvermijdelijke onderhoud. Alleen met gedegen periodiek onderhoud blijft uw tuin er keurig en verzorgd uit zien.
Heeft u vragen?

Kom naar de winkel of bel naar
079 - 361 10 90

Openingstijden
Di t/m za:
09:00 - 17:00 uur
Zaterdag:
8:30 - 14:00
Zo en ma:
Gesloten

werknemer
Wij helpen u graag
Volg ons op Social media medewerker
Tuincentrum Rokkeveen

Tuincentrum Rokkeveen is meer dan een tuincentrum alleen. Als een van de weinige tuincentra in Nederland zijn wij gespecialiseerd in de aanleg van tuinen. Al meer dan 25 jaar heeft René spaan zijn eigen Tuinaanlegbedrijf. Met deze 25 jaar is Tuincentrum Rokkeveen het oudste tuincentrum uit Zoetermeer.

Meld je aan op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!